Firkantet
21 cm form 24 cm form 26 cm 38x25 cm
4 egg 5 små egg 6 egg 11 egg
2 ½ dl sukker 3 dl 3,8 dl 6,8 dl
2 ss vann 2,5 ss 3 ss 5 ss
50 g malte mandler 60 g 75 g 140 g
1 dl (85 g) potetmel 100 g 130 g 2,75 dl
½ dl (30 g) hvetemel 35 g 45 g 1,4 dl
2 ts bakepulver 2,5 ts 3 ts 5,5 ts
Pisk egg, sukker og vann. Ha i de malte mandlene, siktet potetmel, hvetemel og
bakepulver. Stek i 21 cm form på 150 grader i ca 1 time. Hvelv kaken på en rist
og la den kjølne der. Del mandelbunnen i to.
Sjokoladekrem – fyll nr 1:
1 egg 1,5 egg 1,5 egg 3 egg
1 dl sukker 1,5 dl 1,5 dl 2,75 dl
½ dl kaffe ¾ dl ¾ dl 1,4 dl
100 g Dronningsjokolade 150 g 150 g 275 g
100 g meierismør 150 g 150 g 275 g
Visp egg og sukker. Smelt sjokoladen og i smøret, ha kaffen i og rør det hele
Jeg strever med at bunnen blir så luftig og porøs, og faller veldig sammen når den kommer ut av ovnen. Har du noen gode tips til meg for å lykkes?
SvarSlett