lørdag 6. februar 2016

Bestemors vafler

Verdens beste vaffeloppskrift til ca. 12 plater. Luftige, fulle av smak og enkle å steke 
Uttrykksikonet smile

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 2 dl surmelk (kulturmelk)
  • 1 dl fløte
  • Ca 2 dl helmelk
  • 1 beger ( 3 dl rømme)
  • Ca. 300 – 350 g siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts hjortetakksalt eller 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ½ ts kardemomme ( litt etter behov)
  • 50 g ekte smør (smeltet på svak varme)


Fremgangsmåte

Knekk eggene i en bolle
Tilsett sukker og visp til første små bobler kommer
Tilsett deretter kulturmelk, melk, rømme og fløte
Tilsett aller krydder
Sikt inn hvetemel under rolig visping
Tillfør smeltet smør med en rolig stråle fremdeles under visping
La røren hvile minst 30 minutter, helst i et kjølig rom (ikke kjøleskap)


Etter steking

Server gjerne med geitost, rømme og syltetøy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar