onsdag 20. november 2013

Ketchup

Fremgangsmåte

Kjør tomatene glatte i en blender. Hakk løken og stek den gyllen i olje. Ha i hvitløk og stek i 30 sekunder til. Ha i krydderne og stek i et minutt under omrøring. Ha i tomatene, tomatpurén, brunt sukker og eddik. La det koke i 50-60 minutter til det blir tykt. Rør stadig (særlig mot slutten for å unngå at det svir seg). Kjør alt med stavmikseren igjen. La den kjøle av før du bruker den. Ha den gjerne i frysepose og kutt hull i hjørnet.

Ingredienser

1 bokser tomater
0,5 stk gul løk
2 fedd hvitløk
3 ss olje
0,5 ts chilipulver
0,5 ts paprikapulver
1 knivsodd kanel
1 knivsodd allehånde
1 ss tomatpuré
2 ss brunt sukker
3 ss eplesidereddik

Min erfaring er at man må være forsiktig med kanelen (eller droppe den). Bare litt kanel blir veldig fremtredende. Ellers er det nødvendig å koke lengre enn oppskriften over. Brukte endel mer tomatpure, men dette kan nok kompenseres med å koke enda lengre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar